Loader Stand Issue
Results 1 to 5 of 5
Like Tree6Likes
  • 2 Post By MeagerHair
  • 2 Post By BigJim55
  • 1 Post By MeagerHair
  • 1 Post By OldmanX

Thread: Loader Stand Issue

  1. Top | #1
    MeagerHair's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Last Online
    Yesterday @ 06:46 PM
    Location
    Cumberland Valley - PA
    Posts
    1,116
    Thanks
    49
    Thanked 158 Times in 111 Posts

    Loader Stand Issue

    First this is a new H130 loader on a new to me 2305.

    Dropped the loader to do my 1st mow of the new yard in Wisconsin. Had a great time mowing but ran into issue re-installing the loader. Got positioned hooked up the hydraulics and bumped the controls to seat the bottom. At that point bang and she went katywampus on me.

    I shut her down to check and found the nut had fallen off the the pin that holds the upper cylinder and the loader stand.
    Any words of wisdom to getting her re-attached? I played with it a bit after the pictures and have the end of the bolt back in the stand hole. I think with a rubber mallet I may be able to get her back in but all of my tools are in 6 boxes the movers packed in GA. So I guess it's digging in boxes time.

    I checked the other bowls on the loader and all have backed off 1/2,to 3/4 turn. My guess is this one had lost load and just rattled loose on the moving truck.

    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	53 
Size:	94.7 KB 
ID:	186554

    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	46 
Size:	82.2 KB 
ID:	186562

    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	49 
Size:	90.8 KB 
ID:	186570
    BigJim55 and johnH123 like this.
    2007 2305, New to Me 12/15
    62c MMM, Independent Mid Lift
    H130 FEL, Heavy Hitch, , IMatch, Ken's Bolt on Hooks,
    N1 Sunshade, 48" Flex Hitch King Kutter,
    72" CTA Snow Pusher, CIDAttachments Forks
    LP 60” Grader Scrapper, R2 Edge Tamers
    Hitch'N Can

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2
    BigJim55's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Last Online
    Today @ 01:28 AM
    Location
    Schellsburg, PA
    Posts
    11,326
    Thanks
    3,079
    Thanked 1,431 Times in 1,124 Posts
    Meager hair-sorry to hear about this--but i don't think the trailer ride from georgia to wisconsin caused the nuts to back off-nope don't believe it--did u say the loader is new?? i think somehow these was missed being tighten up by whoever added the loader. them moving trailers are air ride-very good ride too. well-like u said u need tools now-and a torque wrench too-good luck
    johnH123 and 56Nine like this.
    jim

    2006 2520 mcut, 2004 x475, 1953 model 50, 1985 318-was my Dad's,
    king kutter tiller-60", frontier-stone rake, jd-4ft brush hog, frontier-6ft back-blade, frontier-forks, 48 inch forks,
    2-54inch jd snow plows, jd-5ft-pull brush hog,

    2018 835R gas model gator-"aka" the Cadillac i say!! 6ft jd snow plow-which already has a dtac out on it. i got just about everything on it i could at the time

  4. Top | #3
    MeagerHair's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Last Online
    Yesterday @ 06:46 PM
    Location
    Cumberland Valley - PA
    Posts
    1,116
    Thanks
    49
    Thanked 158 Times in 111 Posts
    Thank you BigJim. I will dig my tools out tonight.

    They didn't even tie it down in the trailer just a load bar in front and it never moved on the 1000 mile ride.
    BigJim55 likes this.
    2007 2305, New to Me 12/15
    62c MMM, Independent Mid Lift
    H130 FEL, Heavy Hitch, , IMatch, Ken's Bolt on Hooks,
    N1 Sunshade, 48" Flex Hitch King Kutter,
    72" CTA Snow Pusher, CIDAttachments Forks
    LP 60” Grader Scrapper, R2 Edge Tamers
    Hitch'N Can

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4

    Join Date
    May 2014
    Last Online
    Yesterday @ 09:52 PM
    Location
    Somerset, Pa.
    Posts
    438
    Thanks
    87
    Thanked 47 Times in 35 Posts
    That nut looks like it has a white (assembly tightened/torqued) paint mark on it... Hmmm...
    BigJim55 likes this.
    Jim

    1025R...H120 loader w/53" bucket, Piranha tooth bar and Ken's BOH, psrumors seat springs, Frontier AP12F w/42" forks, 60D mower w/autoconnect, Frontier 647 tiller, Frontier SB1164 w/hyd. chute rotation and deflector linear actuator, Frontier ballast box, 72" County Line landscape rake, Fimco 40 gal 3 pt hitch sprayer, Paumco fork spade.

    Toro Z Master, 60" deck and DFS collection system

    orange dirt bikes, Yamaha Stratoliner and '68 Dart GTS...

  7. Top | #5
    MeagerHair's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Last Online
    Yesterday @ 06:46 PM
    Location
    Cumberland Valley - PA
    Posts
    1,116
    Thanks
    49
    Thanked 158 Times in 111 Posts
    All of the pin nuts have paint marks and they are all at least 1/2 turn off original mark
    2007 2305, New to Me 12/15
    62c MMM, Independent Mid Lift
    H130 FEL, Heavy Hitch, , IMatch, Ken's Bolt on Hooks,
    N1 Sunshade, 48" Flex Hitch King Kutter,
    72" CTA Snow Pusher, CIDAttachments Forks
    LP 60” Grader Scrapper, R2 Edge Tamers
    Hitch'N Can

  8. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •