x324 PTO just clicks when pulled up
Results 1 to 6 of 6

Thread: x324 PTO just clicks when pulled up

  1. Top | #1

    Join Date
    Feb 2019
    Last Online
    04-04-2019 @ 06:11 PM
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    x324 PTO just clicks when pulled up

    My X324 bogged down in some tall weeds, PTO wouldn't engage so I stopped it and cleaned it out, made sure the blades turn freely. But now when I try to engage the PTO, I hear an electrical click; blades don't engage. Called the dealer. Asked me to check Youtube first then bring it in. Is there something wrong with the PTO clutch? How to troubleshoot that? Thanks!

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2

    Join Date
    Feb 2015
    Last Online
    Today @ 05:26 PM
    Location
    Ohio
    Posts
    345
    Thanks
    128
    Thanked 86 Times in 70 Posts
    I have no experience with your tractor/deck model, but would suggest making sure the belt is completely on inside the deck. Normally, with an electric clutch, engine not running (of course) there would be great resistance when trying the rotate the blades by hand. Hopefully the belt has jumped off one of the pulleys, idler, or a broken spring. Guess I should ask if the deck uses two belts or just one?

    Can you get a helper to start the engine and flip the PTO switch while you are in a positively SAFE position to see if the PTO pulley is turning or not turning? If it doesn't turn with the engine running, it may have broken inside or sheared the key. A good "click" would usually indicate the electromagnet is good. Some clutches have an "air gap" adjustment that should be checked. Some are not adjustable.

    Let us know what you find.

    tommyhawk

  4. The Following User Says Thank You to tommyhawk For This Useful Post:

    [email protected] (02-06-2019)

  5. Top | #3
    xcopterdoc's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Last Online
    Today @ 12:57 PM
    Location
    nc
    Posts
    1,653
    Thanks
    209
    Thanked 863 Times in 330 Posts
    Check the belt.

    Sent from my LGL52VL using Tapatalk

  6. The Following User Says Thank You to xcopterdoc For This Useful Post:

    [email protected] (02-06-2019)

  7. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  8. Top | #4
    FortClatsop's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Last Online
    @
    Location
    NW Oregon
    Posts
    118
    Thanks
    16
    Thanked 23 Times in 15 Posts
    As above. Check out Xtreme clutch and Taryl Fixes All on YouTube. With a set of pullers it’s a little over $100 if you need to do the PTO.
    Last edited by FortClatsop; 02-06-2019 at 10:38 PM.
    2006 2305, 880 hours, 200CX FEL, Imatch (stationary hook), Frontier 1060E RFM, BB2048L, LR1060L, JD403 rotary cutter, Wallenstein CAN BX42, Since Tractor Time With Tim: Artillian forks, Front Hoe, 3PT adaptor, 2" receiver plate, Heavy Hitch dual weight bracket, HH Tooth bar, HH ripper/middle buster.
    Used 2014 X324 AWS 48"/Powerflo bags; 2011 Craigslist: X540 54”, MC519/Powerflo, 48 front blade; ‘78 316K/33 tiller. ‘80 314 project.

  9. The Following User Says Thank You to FortClatsop For This Useful Post:

    [email protected] (02-06-2019)

  10. Top | #5

    Join Date
    Feb 2019
    Last Online
    04-04-2019 @ 06:11 PM
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I appreciate the advice. I hope to have some time to work on it tomorrow and I'll respond back. Thanks!
    Mike265 likes this.

  11. Top | #6

    Join Date
    Feb 2019
    Last Online
    04-04-2019 @ 06:11 PM
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Well, it was the belt. It hadn't fallen off yet but was broken so I couldn't see it the first time I checked. Thank you for your kind assistance!

  12. The Following User Says Thank You to [email protected] For This Useful Post:

    tommyhawk (03-10-2019)

  13. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Similar Threads

  1. 5065E Just clicks
    By purplewg in forum Utility Tractors
    Replies: 52
    Last Post: 03-02-2019, 08:14 AM
  2. X485 - Starter clicks but won't turn over
    By 04x485 in forum Lawn & Garden Tractors
    Replies: 5
    Last Post: 11-29-2017, 09:28 AM
  3. 1992 322 won't start, just clicks!
    By bradbbq in forum Vintage Lawn & Garden Tractors
    Replies: 7
    Last Post: 05-27-2013, 01:51 PM
  4. Just pulled the trigger on Box Blade and Land Rake
    By Ransx77 in forum Implements & Attachments
    Replies: 15
    Last Post: 04-10-2013, 06:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •