X530 cutting weird
Results 1 to 6 of 6
Like Tree1Likes
  • 1 Post By patchnball

Thread: X530 cutting weird

  1. Top | #1

    Join Date
    Aug 2015
    Last Online
    08-10-2015 @ 08:57 PM
    Location
    SW Pennsylvania
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    X530 cutting weird

    I've noticed it doing this since I got it last year, but haven't really had time to look at it. Its almost like a blade or something is bent as it's cutting ledges in the grass. I've used the included deck leveling gauge and it didn't seem to help any. What do you guys think?Click image for larger version. 

Name:	20150810_192102.jpg 
Views:	52 
Size:	2.05 MB 
ID:	50156

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2

    Join Date
    Jun 2014
    Last Online
    Yesterday @ 09:36 PM
    Location
    Berlin, MA
    Posts
    4,604
    Thanks
    94
    Thanked 869 Times in 664 Posts
    Your lines look pretty uniform. Any chance you've actually measured the distance between them?

    I'd think if you had a bent blade you wouldn't end up with nice straight lines like that. Is it possible that a tire is bending the grass down and you aren't getting enough suction/lift from your blade to stand it back up and cut it off? It may come back up on it's own after a few minutes....
    D160 Mower/Bagger.
    2014 2032R tractor/H130 FEL w/Bolt-On Hooks/54" Snow Plow/iMatch Quick-Hitch/County Line 5' Scraper blade/County Line Carry-All/Artillian 42" Forks & QH Adapter/JD Ballast Box/Frontier SB1164 3PH Blower/Leinbach PHD/Wallenstien BX42 Chipper

  4. Top | #3

    Join Date
    Jan 2015
    Last Online
    08-31-2018 @ 12:17 PM
    Location
    upstate new york
    Posts
    523
    Thanks
    328
    Thanked 35 Times in 32 Posts
    Have a x540 cuts nice and straight Check tire pressure deck level blades

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4

    Join Date
    Jan 2015
    Last Online
    Yesterday @ 07:50 AM
    Location
    maryland
    Posts
    125
    Thanks
    1
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    level the blades NOT the deck. Throw that deck leveling tool away. Also, check tire pressure and make sure gauge wheels are set proper.
    tj1 likes this.

  7. Top | #5
    felixm22's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Last Online
    07-21-2019 @ 01:57 PM
    Location
    Concord, NH
    Posts
    3,964
    Thanks
    320
    Thanked 453 Times in 340 Posts
    I had an issue with my 318 where one of the blades was lower than the rest. Depending how much you over hang the passes you might be causing the stripe.

    You can take a look at the pictures here.
    John Deere 318, 50in deck, 54in blade w/ power angle

    Looking for JD Parts check here on JD's official parts website.

    Have no idea where to start with JD Parts check here for a how to.

  8. Top | #6

    Join Date
    Jan 2014
    Last Online
    08-20-2019 @ 12:37 PM
    Location
    I'm standing right here!
    Posts
    250
    Thanks
    4
    Thanked 22 Times in 21 Posts
    My brand new 530 did the same thing the deck spindles were misaligned ie not parallel from the factory ..cut a stepped lawn and it looked like crap...tried to explain to my local dealer whose service tech stands in as the village idiot..(don't get me started)..ended up removing the deck and spending a half a day realigning the spindles myself (it involves metal work)and it cut's a putting green lawn now..that said I suggest getting a new replacement deck if you can ..under warranty

  9. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •