X500 Hydro Transmission
Results 1 to 4 of 4

Thread: X500 Hydro Transmission

  1. Top | #1

    Join Date
    Sep 2015
    Last Online
    09-25-2015 @ 08:37 AM
    Location
    Williamston, NC
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile X500 Hydro Transmission

    2011 X500 out of warranty. Transmission seems to work properly while running or cutting grass. However, with the engine turned off, I can easily push the tractor forward without pulling the transmission release lever at the rear. But I have to pull the lever out to move backwards by hand.

    Just visited the dealer, East Coast Equipment Co. service manager, and he informed me that the transmission is a non-repairable, remove and replace unit. $900.00 + labor estimate.

    Have any of you experienced this problem? Does this mean that the transmission is on its way to the junk pile?

    ANOTHER BIT OF INFO: For about three years, the engine would cut off and backfire occasionally under load, and then starting to do it about 5 times per hour. Replacing the ECU (electronic control unit) seems to have fixed the problem. Anyway, it recently cut grass for about 5 hours without cutting out.


    More info: Unit has about 285 hours on it.


    Thanks everyone!
    Cliff
    Last edited by Preacher Cliff; 09-18-2015 at 04:02 PM. Reason: More Information

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2

    Join Date
    Oct 2012
    Last Online
    06-24-2016 @ 03:02 PM
    Location
    below the mason dixon
    Posts
    99
    Thanks
    6
    Thanked 12 Times in 9 Posts
    Preacher,

    #1) If the machine is "working properly while running or cutting grass" as you stated,
    I would probably be hesitant to do anything. If your tranny release was not working
    properly the machine would not move when pushing the pedals.

    #2) The K72 transmission is very tough and not likely to need replaced.

    #3) $900.00 for a K72 is an unheard of price.

    #4) Just FYI, the K72 is repairable, just not by that dealer.

    #5) Make sure you've got the lever pushed all the way in.

  4. Top | #3
    jgayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Last Online
    Yesterday @ 10:25 PM
    Location
    Central Pennsylvania
    Posts
    9,798
    Thanks
    368
    Thanked 1,605 Times in 1,219 Posts
    Quote Originally Posted by steveontheridge View Post
    Preacher,

    #1) If the machine is "working properly while running or cutting grass" as you stated,
    I would probably be hesitant to do anything. If your tranny release was not working
    properly the machine would not move when pushing the pedals.
    Ditto!
    2012 2720 -- 200CX Loader -- 54" Quick Attach Snow Blower -- Frontier LR5060 Rake -- Land Pride RB1660 Blade (Hydraulic Angle) -- Artillian 42" Forks -- Ken's Bolt on Grab Hooks -- Fit Rite Hydraulic top-link -- 2013 X500 for mowing duties

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4

    Join Date
    Sep 2015
    Last Online
    09-25-2015 @ 08:37 AM
    Location
    Williamston, NC
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    X500 Transmission

    Thanks fellows! I have very good reasons to believe you have given me accurate information, which is contrary to what my J. D. service manager said.

  7. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •