2038 bucket problem
Results 1 to 4 of 4

Thread: 2038 bucket problem

  1. Top | #1

    Join Date
    Apr 2015
    Last Online
    Today @ 03:29 AM
    Location
    WNY
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    2038 bucket problem

    Hi I have a 2018 2038, 130 hours. Has artillian 3rd valve control. Today was using the bucket everything worked great. Unhooked bucket/ frame then reconnected after mowing to do some more bucket work. When I reconnected up down worked fine but when I went to tilt curl it was acting screwy. If I pushed control right halfway it would work but if I pushed all the way to right it would continue curling but then it would switch directions after it was done. It would continue the curl or tilt until finished then switch directions no matter which direction you pushed the control(left or right). This would happen if I was pushing left or right. Quick disconnects are attached properly. Thoroughly confused!

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2
    jgayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Last Online
    Yesterday @ 10:09 PM
    Location
    Central Pennsylvania
    Posts
    9,873
    Thanks
    370
    Thanked 1,626 Times in 1,229 Posts
    The first thing to do in situations like this is to remove all four hydraulic couplers, wipe the couplers clean and re-connect.

    Did you try that?
    2012 2720 -- 200CX Loader -- 54" Quick Attach Snow Blower -- Frontier LR5060 Rake -- Land Pride RB1660 Blade (Hydraulic Angle) -- Artillian 42" Forks -- Ken's Bolt on Grab Hooks -- Fit Rite Hydraulic top-link -- 2013 X500 for mowing duties

  4. Top | #3

    Join Date
    Apr 2015
    Last Online
    Today @ 03:29 AM
    Location
    WNY
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No I did disconnect and reconnect four times but did not clean. It works as far as pressure and everything it just goes in the wrong direction after starting out in the right direction. It also has to finish a whole cycle before it will change direction. I'll give cleaning a try. Thanks.

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4
    Senior GTT Super Slacker Gizmo2's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Last Online
    Today @ 05:13 AM
    Location
    New York
    Posts
    34,260
    Thanks
    5,794
    Thanked 3,964 Times in 2,923 Posts
    Quote Originally Posted by dabills View Post
    No I did disconnect and reconnect four times but did not clean. It works as far as pressure and everything it just goes in the wrong direction after starting out in the right direction. It also has to finish a whole cycle before it will change direction. I'll give cleaning a try. Thanks.
    It may have something to do with Regen, https://www.greentractortalk.com/for...read-here.html
    Keith

    JD 2320, 200CX FEL/61" bucket , 46 BH/16" bucket, Artillian Forks, 72" Snow Blade, Landscape Rake, Ballast Box, PHD,
    BX42 Chipper, XUV 560 Gator, Z915B ZTrak

  7. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •