3 point wont lift on 1025
Results 1 to 9 of 9
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Kennyd
  • 1 Post By ejb69

Thread: 3 point wont lift on 1025

  1. Top | #1

    Join Date
    Aug 2013
    Last Online
    09-02-2019 @ 03:04 PM
    Location
    southern illinois
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    3 point wont lift on 1025

    heres an odd one hope someone can answer,, I have a 2013 1025 with less than 40 hours on the clock,, parked it in the shop which is heated last week,, put the rear 400 pound ballast down,, today I went to move it,, the bucket works fine,, but 3 point wouldn't raise,, tried several times starting and stopping tractor,, no luck,, unloaded the weights off the heavy hitch bar,, started tractor up,, it lifted the empty hitch bar,, so I lowered the 3 point and loaded the weights back on and all is good,,, dipstick shows full of hydro fluid,, can't explain this one,, anyone have an idea why it wouldn't work one time then start working again?? thanks,,

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2
    Captain Hook Kennyd's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Last Online
    Today @ 08:18 AM
    Location
    Westminster, MD
    Posts
    16,427
    Thanks
    5,056
    Thanked 4,082 Times in 2,548 Posts
    Do you have a backhoe and/or the power beyond option? If so make sure the coupler is connected back together, unplug, clean, and reconnect it to be sure.
    Gizmo2 likes this.
    Kenny

    -John Deere 3720 Deluxe Cab TLB
    FEL, MMM, Artillian 42" Forks and Modular Grapple, I-Match, Ballast Box, and lots of other STUFF.
    -John Deere 455 w/60" MMM


    Bolt on Grab Hooks and other cool stuff are now for sale!!

    Visit our YouTube Channel

    My Equipment:
    John Deere 3720 Deluxe Cab, 300cx FEL, 366 Front Blade, 59" Front Snowblower, Ballast Box
    Artillian 3K Forks, Grapple, Front-Hoe Bucket
    John Deere 455, 60" MMM

  4. Top | #3
    Mr. Moose's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Last Online
    12-29-2018 @ 05:03 PM
    Location
    Starksboro, VT
    Posts
    342
    Thanks
    5
    Thanked 23 Times in 23 Posts
    Quote Originally Posted by Kennyd View Post
    Do you have a backhoe and/or the power beyond option? If so make sure the coupler is connected back together, unplug, clean, and reconnect it to be sure.
    The power beyond for my backhoe is in the main loop. I made the mistake of not shutting off the tractor while unplugging the BH one day and it dead-headed the main pump and I quickly shut it off. I doubt that is the issue. My best guess would be an air bubble in the rock shaft?


    Mr. Moose
    1026R TLB Born on Nov 13, 2012; adopted Mar 6, 2013
    RC2048 Rotary Cutter, JD 47" Quick-Hitch Snowblower, JD 54" Quick-Hitch Blade, JD 3-pt Trailer Hitch, HLA Pallet Forks, Heavy Hitch Receiver Hitch Plate, Superwinch S5000

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4
    ejb69's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Last Online
    10-08-2019 @ 05:04 AM
    Location
    Green Bay / Pembine Wi
    Posts
    2,274
    Thanks
    53
    Thanked 126 Times in 122 Posts
    The drop rate my need to be adjusted , the knob is below the seat.
    Myasis Dragon likes this.
    Eric

    2011 1026R / H120 / 60D auto-connect, independent-lift mmm / 54" snowblower / 4' KK Pro rotary mower / KK 4' tiller

  7. Top | #5
    CyberShanks's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Last Online
    02-28-2019 @ 01:30 PM
    Location
    Ackworth, IA
    Posts
    894
    Thanks
    45
    Thanked 58 Times in 54 Posts
    If it just bogs down the motor a bit and doesn't move I agree with above. Loosen drop rate knob. I had the same thing happen to me.. I thought I broke something but luckily it was just my pride. ;)

    Jim
    '11 3005 4wd R4s w/300 & 60" Std w/Pirahna tb, Artillian 36" forks, Custom 83" SnowBear front blade, Frontier RB2060 blade, King Kutter TG-G-60 tiller and RFM-72 mower, Spee-Co Model-65 phd, Fimco LG-40-3PT sprayer, Tarter SUBY and TMY, Agri-Fab 24x48LR lawn roller & John Deere BW15073 and 6x42lb weights.
    '12 ZTrak Pro 925A-EFi w/60" 7-Iron, AgriFab SmartLink w/(aerator/dethacher/roller), 130lb Spreader & 350lb Poly Cart.

  8. Top | #6

    Join Date
    Aug 2013
    Last Online
    09-02-2019 @ 03:04 PM
    Location
    southern illinois
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    no back hoe attachment,, wish I had one,, maybe someday,, and no power beyond kit,, will look at the knob under the seat tomorrow,, works now,, can't explain it,,, thanks for the comments

  9. Top | #7
    Ultrapile's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Last Online
    03-22-2019 @ 05:43 PM
    Location
    Pasadena, TX
    Posts
    709
    Thanks
    48
    Thanked 80 Times in 69 Posts
    Mine did the same thing a few months ago while I was using my box blade. It quit working while I was in the middle of a project. It started working again in a couple of minutes or so and has not done it again yet.
    Kenny
    0331 88-92 USMC Ret.
    1025R FILB; 50" FEL Bucket with 3 Ken's Bolt On Hooks, Bucket Mounted Receiver and 1 Shackle Mount; psrumors Seat Springs; 12" BH Bucket; Box Blade; 48" Rotary Cutter; 48" Tiller; Omi Manufacturing Transformer Hitch w/Weight Rack; Artillian Forks, BXpanded Piranha Tooth Bar, and More to come as I can beg it out of my wife!
    Also: Ford 9n, Massy Ferguson 231 & 231s, Zeter 7711 and a Mahindra 3525

  10. Top | #8

    Join Date
    Aug 2013
    Last Online
    09-02-2019 @ 03:04 PM
    Location
    southern illinois
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    go figure we pay good $$ for a piece of equipment and it wants to lay down on you when you need it,,hope it works today,, I will need it here in southern Illinois it started with thunder and lightning this morning,, temp of 30 degrees,, an hour later it is 25 still thunder and a lot if sleet,, they say heavy sleet and snow today just hope the power holds on..

  11. Top | #9

    Join Date
    Mar 2013
    Last Online
    04-14-2014 @ 06:34 PM
    Location
    Sylvania,ga
    Posts
    48
    Thanks
    9
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    On my 1023e there is a recall to replace rock shaft .mine was leaking down even when rate of drop valve was closed. Do it if under warranty

  12. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Similar Threads

  1. mechanical lift wont stay in up position
    By DWHOT in forum Sub Compact Utility Tractors (SCUT)
    Replies: 3
    Last Post: 09-22-2013, 02:48 PM
  2. 5520 three point hitch wont lift all the way
    By fj turtle in forum Utility Tractors
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2013, 06:24 AM
  3. independant lift on a 1025
    By teddy the tractor in forum Hydraulics
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2013, 10:43 PM
  4. 62D MMM with mechanical lift, mowing height and lift questions
    By andy b. in forum Medium Frame Compact Utility Tractors (MCUT)
    Replies: 18
    Last Post: 04-29-2012, 07:25 AM
  5. Can you identify this John Deere 3 point lift disc?
    By sweettractors in forum Implements & Attachments
    Replies: 4
    Last Post: 12-23-2010, 09:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •