3 Point Hitch wont raise
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
Like Tree63Likes

Thread: 3 Point Hitch wont raise

  1. Top | #1

    Join Date
    Sep 2017
    Last Online
    03-09-2019 @ 11:16 AM
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    45
    Thanks
    5
    Thanked 7 Times in 4 Posts

    3 Point Hitch wont raise

    I took my backhoe off today for the first time & installed the 3 point hitch. When I tried to raise it from the lever on the side of the seat, nothing happened. The arms are resting in the bottom position, an iMatch is installed.
    I have tried to rotate the knob under the seat all the way to the end stops both directions, I also tried at 100% RPMs too. It just isn't doing anything. I can lift the arm assembly freely myself, outside the weight of the steel, i don't feel any resistance.

    Any ideas?
    2018 1025R TLB | iMatch | LandShark 54" BB | KK 5' Professional Tiller | Titan Forks | TM-86H Chipper | Toothbar & Backhoe Ripping Blade | 10 Suitcase Weights

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2
    Captain Hook Kennyd's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Last Online
    Today @ 04:47 PM
    Location
    Westminster, MD
    Posts
    16,418
    Thanks
    5,048
    Thanked 4,081 Times in 2,547 Posts
    Did you hook the loop hose back up? Does the engine sound like it's straining?
    Levi, blue87fj60, PJR832 and 2 others like this.
    Kenny

    -John Deere 3720 Deluxe Cab TLB
    FEL, MMM, Artillian 42" Forks and Modular Grapple, I-Match, Ballast Box, and lots of other STUFF.
    -John Deere 455 w/60" MMM


    Bolt on Grab Hooks and other cool stuff are now for sale!!

    Visit our YouTube Channel

    My Equipment:
    John Deere 3720 Deluxe Cab, 300cx FEL, 366 Front Blade, 59" Front Snowblower, Ballast Box
    Artillian 3K Forks, Grapple, Front-Hoe Bucket
    John Deere 455, 60" MMM

  4. Top | #3
    blue87fj60's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Last Online
    Today @ 07:36 AM
    Location
    south jersey
    Posts
    2,696
    Thanks
    150
    Thanked 356 Times in 278 Posts
    Did you connect the two hoses that went to backhoe together on tractor?
    Kennyd, Levi, PJR832 and 1 others like this.
    Joe
    --------------
    1025R FILB, SB1148, BB2048, Ken's Hooks and Hitch, 36" Artillian forks, JD/Artillian 54" Plow and counting...
    HPX615E Gator

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4
    blue87fj60's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Last Online
    Today @ 07:36 AM
    Location
    south jersey
    Posts
    2,696
    Thanks
    150
    Thanked 356 Times in 278 Posts
    Lol
    Ken beat me while I was typing
    Kennyd, Levi, PJR832 and 1 others like this.
    Joe
    --------------
    1025R FILB, SB1148, BB2048, Ken's Hooks and Hitch, 36" Artillian forks, JD/Artillian 54" Plow and counting...
    HPX615E Gator

  7. Top | #5
    romcjr's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Last Online
    10-06-2019 @ 04:17 PM
    Location
    Waller,TX.
    Posts
    1,121
    Thanks
    122
    Thanked 150 Times in 97 Posts
    I am assuming you connected the hyd. couplings together on the power beyond when you removed backhoe . I say this because you said it was first time you removed backhoe .

    What they said , I don't type so fast .
    Last edited by romcjr; 12-02-2017 at 05:07 PM.
    Kennyd, Levi, PJR832 and 2 others like this.
    Ron
    2016 1025R SILB (Self Installed Loader Backhoe)
    54 Autoconnect MMM
    JD Imatch
    Several homemade Mods
    Ken's bolt on grab hooks combo , Diff lock pedal , Oblong slings , Backhoe Steps
    Piranha tooth bar
    Artillian forks
    Armstong Ag 4' Box Blade
    Fimco 40 gal. 3 pt. sprayer
    Blue Hawk (?) Plug Aerator

    2016 x580
    Power Flow 14 Bushel Bagger
    Brushguard
    Jeff's LED Taillights
    JD Mulch Kit
    42 Hyd. Tiller

  8. Top | #6

    Join Date
    Sep 2017
    Last Online
    03-09-2019 @ 11:16 AM
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    45
    Thanks
    5
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    Ya the PB hoses are together, i double checked them somewhere in the middle just to make sure it wasnt only partially connected. i can try fully disconnecting and reconnecting if you think that is the most likely candidate..?

    no strain on the engine at all.
    Levi and PJR832 like this.
    2018 1025R TLB | iMatch | LandShark 54" BB | KK 5' Professional Tiller | Titan Forks | TM-86H Chipper | Toothbar & Backhoe Ripping Blade | 10 Suitcase Weights

  9. Top | #7
    JamesCE's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Last Online
    Today @ 03:21 AM
    Location
    MD
    Posts
    146
    Thanks
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by sdiguana View Post
    Ya the PB hoses are together, i double checked them somewhere in the middle just to make sure it wasnt only partially connected. i can try fully disconnecting and reconnecting if you think that is the most likely candidate..?

    no strain on the engine at all.
    I would think that's the case. Loop the hose back in

    Sent from my SM-G950U using Tapatalk
    Levi and PJR832 like this.
    1025r FILB, 47" Snowblower, Front Blade, Quick Hitch

  10. Top | #8
    Captain Hook Kennyd's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Last Online
    Today @ 04:47 PM
    Location
    Westminster, MD
    Posts
    16,418
    Thanks
    5,048
    Thanked 4,081 Times in 2,547 Posts
    No strain on the engine tell me the rock shaft valve is not working, if the hoses are not connected, or the couplers aren’t full seated then the engine will be straining since the hydraulic system would be in relief.
    Levi, raco232, PJR832 and 1 others like this.
    Kenny

    -John Deere 3720 Deluxe Cab TLB
    FEL, MMM, Artillian 42" Forks and Modular Grapple, I-Match, Ballast Box, and lots of other STUFF.
    -John Deere 455 w/60" MMM


    Bolt on Grab Hooks and other cool stuff are now for sale!!

    Visit our YouTube Channel

    My Equipment:
    John Deere 3720 Deluxe Cab, 300cx FEL, 366 Front Blade, 59" Front Snowblower, Ballast Box
    Artillian 3K Forks, Grapple, Front-Hoe Bucket
    John Deere 455, 60" MMM

  11. Top | #9

    Join Date
    Sep 2017
    Last Online
    03-09-2019 @ 11:16 AM
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    45
    Thanks
    5
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    Is there any additional trouble shooting i can do, or is the a warranty repair scenario?
    Levi and PJR832 like this.
    2018 1025R TLB | iMatch | LandShark 54" BB | KK 5' Professional Tiller | Titan Forks | TM-86H Chipper | Toothbar & Backhoe Ripping Blade | 10 Suitcase Weights

  12. Top | #10

    Join Date
    Dec 2013
    Last Online
    Today @ 05:08 PM
    Location
    Western WA
    Posts
    1,212
    Thanks
    8
    Thanked 150 Times in 125 Posts
    Check to be sure that the position control lever is not loose - that's a fairly common thing to happen.
    Levi, PJR832 and sdiguana like this.
    1025r TLB, 54" Bucket, R4 Tires (metal valve stems!) with Beet Juice, 60D Mower Deck - mechanical lift, 42" Titan Pallet Forks w/Bale spear, 54" ETA Box Blade, 72" ETA Landscape Rake, iMatch, Ken's Bolt on Hooks and Diff pedal extension, Piranha Tooth Bar and psrumor's Seat Springs

  13. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •