755 won't start
Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Fozsey

Thread: 755 won't start

  1. Top | #1

    Join Date
    Feb 2018
    Last Online
    02-07-2018 @ 02:26 PM
    Location
    Wa
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    755 won't start

    I have a 755 that was running just fine when I parked it went out the next day and it wouldn't start. Put new glow plugs in it along with module, still no start, had injection pump rebuilt still nuttn. It acts like it wants to start but never takes off. Not sure what direction to go, maybe compression test? Tried starting fluid but that does nothing. Any help would be great.

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2

    Join Date
    Jul 2017
    Last Online
    05-06-2018 @ 11:21 AM
    Location
    Iowa
    Posts
    307
    Thanks
    12
    Thanked 25 Times in 21 Posts
    Man, has the soundings of fuel gelling up. Not really enough information on temps and everything. Crack the fuel line to one of the injectors and roll it over and see if you're getting fuel to the injector.

  4. Top | #3
    Yank's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Last Online
    Today @ 05:23 AM
    Location
    Southwest VA
    Posts
    1,034
    Thanks
    231
    Thanked 190 Times in 119 Posts
    Loosen your fuel tank cap while your at it. Probably not the problem, but go ahead and eliminate it while your at it.
    Yancey

    2017 2038R 220R loader
    Frontier 72” rear blade
    Frontier 60” box blade
    Frontier 65” tiller
    Frontier subsoiler
    Frontier 60” landplane
    Frontier 42” pallet forks
    Frontier 72” RC 2072
    HH toothbar KBOH’s bucket hooks
    2019 X758 60HC deck
    Model 80 trailer

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4
    AJgrn78's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Last Online
    Yesterday @ 09:59 PM
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    1,266
    Thanks
    14
    Thanked 92 Times in 85 Posts
    “Acting like it wants to start but doesn’t take off..” either starving for fuel, or the unlikely possibility the cam jumped timing and the valves aren’t opening and closing at the right time?

    Might need to a compression test to be sure. Also, you DID bleed the fuel system... right?
    1984 JD 316 w/ cat 0 3-pt hitch and 2000 rpm pto, 48" tiller, 49" snowblower, 42" belly mower
    2015 JD 1025r, 60d MMM, 54" front mounted snowblower, Heavy hitch, Ballast box
    1980 JD 1050 4wd, JD 75 loader, IH 60" brush hog
    1980? Satoh S550g Elk, 60" belly mower
    McCulloch Saws - 1970's Mini Mac 30; Mac 10-10
    1978 Ariens Sno-Thro 32"; Troy-Bilt 24" snoblower
    1996 Polaris 680 Ultra Snowmobile, 2004 Yamaha Raptor 660, 2016 Polaris Sportsman 570
    1996 KTM EXC 300
    Gravely ZT-HD 60"

  7. Top | #5
    Superglidesport's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Last Online
    Yesterday @ 07:45 AM
    Location
    Littleton, MA
    Posts
    7,723
    Thanks
    697
    Thanked 1,586 Times in 996 Posts
    Replacing parts isn't a guarantee that the particular system is working.

    Check fuel delivery from the fuel tank, lines, through the filter and to the fuel pump inlet & outlet. Bleed the pump and injectors. If fuel is present at the injectors you may have a glow plug / pre-heater circuit or compression problem.
    John Deere 3320
    eHydro, R4's, 300CX Loader, 61" HD Bucket
    JD Tooth Bar, Deluxe Hood Guard, Ken's Bolt-on Hooks
    485 Backhoe w. 18" HD Bucket
    Mid-PTO, Front 3 Point Hitch, 366 Front Blade
    Tarter 5' 3PH Tiller
    Frontier AP12F Forks

    John Deere 2032R
    R3's, 220R Loader, 57" HD Bucket
    Curtis Hard Side Cab & Heater
    62D Deck, iMatch Quick Hitch
    54 Snowblower
    Super HeavyHitch
    Little Wonder "Optimax" & JRCO Blower Buggy
    Fimco 60 Gallon 3PH Boomless Sprayer w. PTO Pump

  8. Top | #6
    Fozsey's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Last Online
    08-17-2019 @ 04:50 AM
    Location
    Nebraska
    Posts
    1,067
    Thanks
    212
    Thanked 165 Times in 128 Posts
    If its not firing on a whiff of ether, something else is wrong. Crank speed, compression, timing?
    Herminator likes this.


    ~Brian~

    1998 425/54 Deck/650 hours | 1998 455/60 Deck/54 Blade/1300 hours | 2003 GX345 48 Deck/47 Blade/Electric Pivot/900 hours (sold)


    Yes I have an addiction and no I don't want help


  9. Top | #7

    Join Date
    Jan 2011
    Last Online
    Today @ 04:44 AM
    Location
    Maryland
    Posts
    886
    Thanks
    5
    Thanked 313 Times in 238 Posts
    Another thing to check for, make sure all hydraulic functions are in neutral. Push the three point lever forward and if you have scv lever, be sure lever is in neutral and not sticking. If you have power beyond, make sure those hose connections are plugged in properly. The hydraulic pump in relief can prevent engine from starting. Engine does not produce enough power at cranking speed to overcome 2500 psi relief pressure.

  10. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •