3pt problem....
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Like Tree52Likes

Thread: 3pt problem....

  1. Top | #1
    Viper21's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Last Online
    04-01-2019 @ 08:37 AM
    Location
    Virginia
    Posts
    143
    Thanks
    1
    Thanked 20 Times in 14 Posts

    3pt problem....

    Sooo.... I've had my 1025r for a few months now, & finally took the backhoe off for the first time today. Copied a dolly I saw here! I'll get to that later....

    Anyways, my 3pt hitch isn't working at all. Don't know if Im just that dumb, or if my tractor has a problem. I cannot get the arms to raise or lower at all with the control. I can move them by hand up or down, but nothing happens at all with the control lever. This is without anything hooked up mind you. Any ideas what could be wrong..? Again, I took delivery early October, have not used the 3pt at all. I just removed the backhoe for the 1st time today. No response from the hitch control at all. I've tried the tension knob under the seat, & everything else I could think of.

    Any suggestions..??
    Drifterbike likes this.

  2. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  3. Top | #2
    jgayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Last Online
    Today @ 12:11 PM
    Location
    Central Pennsylvania
    Posts
    10,083
    Thanks
    371
    Thanked 1,668 Times in 1,263 Posts
    I assume you've reattached the Power Beyond hose?
    Last edited by jgayman; 02-07-2017 at 01:27 PM.
    RandyM, Levi and Drifterbike like this.
    2012 2720 -- 200CX Loader -- 54" Quick Attach Snow Blower -- Frontier LR5060 Rake -- Land Pride RB1660 Blade (Hydraulic Angle) -- Artillian 42" Forks -- Ken's Bolt on Grab Hooks -- Fit Rite Hydraulic top-link -- 2013 X500 for mowing duties

  4. Top | #3
    Viper21's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Last Online
    04-01-2019 @ 08:37 AM
    Location
    Virginia
    Posts
    143
    Thanks
    1
    Thanked 20 Times in 14 Posts
    Quote Originally Posted by jgayman View Post
    Check the 3PH drop-rate knob between your legs. It controls how fast the 3PH drops but may also impede raising if the valve is closed all the way tight.
    Been there, done that...
    Levi and Drifterbike like this.

  5. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

  6. Top | #4
    RandyM's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Last Online
    03-14-2017 @ 10:30 AM
    Location
    Stoughton, Wisconsin
    Posts
    6,594
    Thanks
    1,047
    Thanked 1,063 Times in 674 Posts
    Check to make sure the lever is actually shifting the valve.
    Levi and Drifterbike like this.
    Randy __________________________________________________ ___ Be Safe!

    2009 - 2305 w/62 MMM **** 2008 - 2520 w/72 MMM **** 200CX w/49 bucket
    Weight Box w/extension ***** LandPride RTR 1558 Tiller ******* 54 Snow blower
    60 Gallon Demco Sprayer *** 60 Broom ** BB2060 Box Blade**SS2036B Spreader
    Everything Attachments ETA-PluggerV2-60 Aerator

    The more I learn, the less I know.

  7. Top | #5
    jgayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Last Online
    Today @ 12:11 PM
    Location
    Central Pennsylvania
    Posts
    10,083
    Thanks
    371
    Thanked 1,668 Times in 1,263 Posts
    Quote Originally Posted by Viper21 View Post
    Been there, done that...
    Sorry - I missed that at the end. :-) Did you reattach the Power Beyond hose?

    These steps are in the manual:

    3-point Hitch Fails To Lift Low hydraulic oil level.
    Rate-of-drop valve closed.
    Excessive load on hitch.
    Hydraulic oil too cold.
    Levi and Drifterbike like this.
    2012 2720 -- 200CX Loader -- 54" Quick Attach Snow Blower -- Frontier LR5060 Rake -- Land Pride RB1660 Blade (Hydraulic Angle) -- Artillian 42" Forks -- Ken's Bolt on Grab Hooks -- Fit Rite Hydraulic top-link -- 2013 X500 for mowing duties

  8. Top | #6
    Viper21's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Last Online
    04-01-2019 @ 08:37 AM
    Location
    Virginia
    Posts
    143
    Thanks
    1
    Thanked 20 Times in 14 Posts
    Quote Originally Posted by RandyM View Post
    Check to make sure the lever is actually shifting the valve.
    Doesn't seem like it is. I took the panel off to see how the lever works...
    Levi and Drifterbike like this.

  9. Top | #7
    RandyM's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Last Online
    03-14-2017 @ 10:30 AM
    Location
    Stoughton, Wisconsin
    Posts
    6,594
    Thanks
    1,047
    Thanked 1,063 Times in 674 Posts
    Quote Originally Posted by Viper21 View Post
    Doesn't seem like it is. I took the panel off to see how the lever works...
    Did you lose a bolt?
    Levi and Drifterbike like this.
    Randy __________________________________________________ ___ Be Safe!

    2009 - 2305 w/62 MMM **** 2008 - 2520 w/72 MMM **** 200CX w/49 bucket
    Weight Box w/extension ***** LandPride RTR 1558 Tiller ******* 54 Snow blower
    60 Gallon Demco Sprayer *** 60 Broom ** BB2060 Box Blade**SS2036B Spreader
    Everything Attachments ETA-PluggerV2-60 Aerator

    The more I learn, the less I know.

  10. Top | #8
    Viper21's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Last Online
    04-01-2019 @ 08:37 AM
    Location
    Virginia
    Posts
    143
    Thanks
    1
    Thanked 20 Times in 14 Posts
    Quote Originally Posted by RandyM View Post
    Did you lose a bolt?
    Hmmm..... I don't know...

    What I see after taking the panel off..... the draft lever, adjusts a (for lack of better terminology) a couple of tabs set up in a "V". There is no pressure on the draft lever tabs ....front or back (raise/lower)
    Levi and Drifterbike like this.

  11. Top | #9

    Join Date
    Feb 2014
    Last Online
    10-21-2019 @ 06:57 PM
    Location
    Minnesota
    Posts
    374
    Thanks
    22
    Thanked 148 Times in 77 Posts
    Here is the image from the technical manual on attaching the rockshaft control arm. If the bolts are there (secured through #27 and fastened with nuts #36) and the stop (the V shaped piece #24) is rotating when you move the control lever, then there is a different issue.

    Click image for larger version. 

Name:	Rockshaft Control Arm.png 
Views:	28 
Size:	255.6 KB 
ID:	310465

    Here is the image from JD Parts:

    Click image for larger version. 

Name:	Rockshaft Control Valve.jpg 
Views:	25 
Size:	64.5 KB 
ID:	310473
    Last edited by Traction; 02-07-2017 at 01:51 PM.
    etcallhome, Levi and Drifterbike like this.

  12. Top | #10

    Join Date
    Feb 2014
    Last Online
    10-21-2019 @ 06:57 PM
    Location
    Minnesota
    Posts
    374
    Thanks
    22
    Thanked 148 Times in 77 Posts
    Since this is the first time you removed the backhoe, you did remember to connect the hose back to the power beyond, right?

    Click image for larger version. 

Name:	Reconnect Power Beyond.jpg 
Views:	21 
Size:	145.2 KB 
ID:	310497

    Edit: Oops, I totally missed jgayman's post. ROPS head injury is to blame.
    Last edited by Traction; 02-07-2017 at 02:24 PM. Reason: Added image

  13. Remove Advertisements
    GreenTractorTalk.com
    Advertisements
     

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •