Green Tractor Talk banner

Mocowanie Mongo do Cat 306 dostarczone dzisiaj

2 reading
545 views 8 replies 5 participants last post by  Kbar  
#1 ·
Chciałem mieć łyżkę do równania, więc zdecydowałem się na łyżkę z wychyleniem. Próbowałem wybrać między Rhinox a Mongo, więc na podstawie danych z kanału YT Spicer Designs czułem, że Mongo lepiej odpowiada moim potrzebom. Jeszcze jej nie użyliśmy, ponieważ podłączyliśmy ją dopiero dziś wieczorem i skonfigurowaliśmy pomiary pod kątem łatwości użytkowania. Zaktualizuję, gdy zaczniemy z nią pracować, ale z pierwszych wrażeń wydaje się bardzo dobrze wykonana.

Image

Image

Image

Image

#2 ·
Wygląda dobrze. Jaka jest szerokość? Mam łyżkę typu Mongo do mojego KX121, która ma 42 cale. Czy masz dwa dodatkowe obiegi hydrauliczne, abyś mógł jednocześnie obsługiwać zarówno pochylenie, jak i chwytak? Mam tak w moim KX080 i znacznie ułatwia to pracę. Mój KX121 ma tylko jeden dodatkowy obieg, więc muszę ustawiać ręczne zawory rozdzielające, aby wybrać, czy obsługują pochylenie, czy chwytak. Zdalnie sterowane zawory rozdzielające ułatwiłyby sprawę, ale podwójne obiegi są najlepsze.

#4 ·
To jest niesamowite! Ocenianie będzie z tym zabawne.

Czy masz zdjęcie tego, gdzie cylindry łączą się pośrodku, aby się obracać? Jestem ciekawy połączenia/geometrii tam.

#7 ·
To jest słodkie, chciałbym mieć to w domu na kilka tygodni!

#8 ·
Udało nam się spędzić kilka godzin na łyżce i było wspaniale. Niewiarygodne, jak znacznie lepiej działa odpowiednie narzędzie do pracy. Byłem rozdarty między 50" a 60", ale obawiałem się, że 60" może być za dużo. Z perspektywy czasu prawie żałuję, że nie wziąłem 60", żeby mieć trochę więcej szerokości do wyrównania, ale jestem pewien, że będą przypadki, kiedy będę zadowolony, że mam 50".
Image

Image

#9 ·
Ten 306 poradzi sobie z 60-calowym przez cały dzień. Możesz również zamówić dłuższą krawędź tnącą i przykręcić ją do swojej łyżki lub przyspawać coś, co można przykręcić do łyżki. I staraj się nie szarpać tym zbytnio, bo twoje sworznie się poluzują. Fajny Mongo. I fajny 306.